Bettingtips

Bettingtips för nybörjaren

Ett misstag som många nybörjarspelare gör är att de bettar på för många matcher. Tanken är ofta att satsa lite pengar på många matcher snarare än att satsa mycket pengar på en match. Den taktiken missar det faktum att oddsen är satta till spelbolagens fördel vilket sammantaget betyder att du med den metoden snarare ökar risken att spelbolaget vinner. Det är såklart svårare att vinna tio matcher där oddsen är till motståndarens fördel än att vinna en väl vald match.

Försök istället att läsa på och finna information kring de matcher du vill spela på. Även om du i det fallet inte vinner just den matchen du satsat på vid det specifika tillfället så börjar du lägga grunden till djupare kunskap som om inte annat kommer att hjälpa dig att vinna på sikt.

Alla typer av spel och sporter är i någon mån oförutsägbara. Det kan alltid inträffa märkliga och oförutsedda händelser som blir helt avgörande för utgången. Om du har råkat ut för många förluster i sträck är det lätt att hamna i den fälla som innebär att du försöker ta igen dina förluster genom att satsa på fler och fler spel. Det är en väl känd psykologisk sanning att människan har svårare att hantera förluster än vad hon har att glädjas åt vinster. I det läget är det bra att lägga band på sig själv, att behålla din självdisciplin.

De största spelsajterna idag erbjuder ett oöverskådligt utbud av sporter att betta på. Det är därför lätt att drunkna. För att återgå till värdet av djupare kunskap så är ett bra tips att du väljer en eller några sporter att fokusera på. Det kommer inte minst göra det lättare för dig att följa och hålla koll på de matcher du faktiskt spelar på.

De som sätter oddsen hos spelbolagen har naturligtvis en otrolig kunskap om vad det är de jobbar med. De har en inblick som de flesta lekmän inte kan konkurrera med. Men för att bli en vinnare på sikt så är det precis den kunskapen du måste konkurrera med. Matchutgångar påverkas av ett oräkneligt antal faktorer. Spelare kan bli skadade eller avstängda och laguppställningar förändras över natten. Det är i glappet mellan sannolikhet och det oförutsedda som dina kunskaper kan komma att utgöra skillnaden mellan vinst och förlust. Även de som jobbar professionellt med att sätta odds gör misstag emellanåt. Det är de du som spelare måste lära dig att utnyttja. Lycka till!